Пловдив – домакин на голям национален форум “Седмица на дигиталните технологии в България“

Голям национален форум “Седмица на дигиталните технологии в България“ ще се проведе в Пловдив в края на месец септември. Домакин на мащабното събитие ще бъде Международният технически панаир – Пловдив, а основен организатор – една от водещите компании в бранша Интернет Медия Груп, със солидната подкрепа на дигитална агенция SEOMAX, съобщи информационна агенция „Темпо Нюз“.
Седмицата на дигиталните технологии /Bulgarian Digital Week/ е най-голямото събитие в България в областта на телекомуникациите и информационните технологии. Това е витрина на индустрията, демонстрираща напреднали постижения и технологии, определящи посоката на развитие на пазара за предстоящата година, както и удобна демонстрационна и дискусионна платформа за обсъждане на актуални проблеми, комуникация между професионалистите в бранша, доставчици и купувачи.
По време на мащабния дигитален форум, в продължение на седмица, ще се проведат 15 специализирани национални конференции, 30 менторски сесии и 10 информационни събития, с над 250 лектора по близо 150 теми в сферата на дигиталните технологии, масовата комуникация и медиите, съобщиха организаторите.
Bulgarian Digital Week е уникален проект, който обединява серия от 30 презентации, множество изложби, форуми и конференции в областта на информационните технологии, телекомуникациите, навигацията и телематиката.
Eдиният от дните на форума ще бъде специално отделен на медиите и журналистите, с провеждане на национална конференция ,,Перспектива 2020. Нови печеливши бизнес модели и иновации в съвременната журналистика“. С водещи медийни експерти ще бъдат разисквани и обсъждани актуални теми, свързани с новите тенденции в развитието на журналистиката, дигитализацията на медиит, манипулаицята и фалшивите онвини, мултимедийната журналистика и съвременните технологии.
В рамките на 6 дни фирмите могат да участват със свои щандове и да презентират своите продукти и услуги, като нагледно ще демонстрират възможностите, които дигиталната трансформация отваря на компаниите в съвременния свят.
Във форума участие ще вземат със свои представители и презевтации почти всички водещи компании от България.
Очакват се и много гости от чужбина.
Агенция за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия също ще участва активно в големия форум със свои представители, които ще консултират фирми за унаследяването и трансфер на бизнес, както и ще водят един основните панели на медийната конференция.

Вашият коментар