Номинираха кмета на Асеновград Христо Грудев за „Кмет на годината 2020“

Кметът на община Асеновград доктор Христо Грудев е сред номинираните в кампанията „Кмет на годината 2020 г.“, организирана от kmeta.bg.

Освен в посочената категория, той е отбелязан и в „Кмет на гражданите“„Smart city“„Демографска политика и „ин витро“ програми“„Спорт и младежки политики“„Градска среда“„Инвестиции в образователна инфраструктура“„Социални мерки по време на пандемия“.

Кметът на Асеновград и екипът му са допринесли изключително през последната година за развитието в различните сфери на живот в града.

НАЧИН НА ГЛАСУВАНЕ:

ВСЕКИ МОЖЕ ДА ДАДЕ СВОЯ ВОТ ЗА ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНА КАТЕГОРИЯ. ПЪРВО, МАРКИРАТЕ ЕДНОВРЕМЕННО ТЕЗИ, В КОИТО ИСКАТЕ ДА ПОДКРЕПИТЕ КМЕТА НА АСЕНОВГРАД. ПОСЛЕ НАТИСНЕТЕ „ГЛАСУВАЙ“. ПОТВЪРДЕТЕ ЧРЕЗ ЛИНКА, ИЗПРАТЕН ВИ НА ЕЛЕКТРОННАТА ПОЩА. ЕДИН E-MAIL МОЖЕ ДА СЕ ПОЛЗВА ЗА ЕДНОКРАТНО ГЛАСУВАНЕ, БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КОЛКО БРОЯ КАТЕГОРИИ СТЕ МАРКИРАЛИ.

Кмет на гражданите:

Комуникацията между администрация и гражданите вече е на много високо ниво – успешно функционира онлайн Портал за сигнали: https://signals.asenovgrad.bg/.

„Smart city“: Градът се развива икономически – разкриват се нови работни места и съвместните дейности между общинската управа и бизнеса е отлична.

„Демографска политика и „ин витро“ програми“:

Немалко семейства и двойки с репродуктивни проблеми са подпомогнати с финансови средства по „ин витро“ програма, за да осъществят мечтата си да имат рожба.

„Спорт и младежки политики“: Отделят се пари за спорт и за ремонт на спортни обекти – в момента се ремонтира стадион „Шипка“ в града, а текат процедури по изграждането на три спорни зали в училища в Асеновград и село Тополово.

„Градска среда“: Състоянието на градската среда се подобрява – стартираха строителни дейности по цялостното реновиране на централния площад „Академик Николай Хайтов“ в града, асфалтират се улици, ремонтират се детски площадки, тече благоустрояване на последната 5-та зона от квартал „Запад“, извършва се укрепване на свлачището по пътя за Асеновата крепост.

„Инвестиции в образователна инфраструктура“: Финансират се маломерни паралелки, с цел да не се допусне затваряне на училища, осигуряват се финанси за транспорт на ученици от населени места в общината, за да учат в града, а освен това, се вложиха извънредни средства за спешен ремонт на сградата на ОУ „Ангел Кънчев“, чиято конструкция бе компрометирана.

„Социални мерки по време на пандемия“: Асеновград разполага със специализирано COVID отделение към общинската болница, което е бе изградено изключително бързо и извънредно, още в началото на обявяване на пандемията от коронавирус. То е оборудвано по европейски стандарти, а лекарите, които работят там, са квалифицирани и отдадени на професията и пациентите. Общината реагира светкавично в условията на извънредно положение, като обяви дарителска сметка, чрез която за няколко дни бяха събрани над 300 000 лева. Благодарение на бързата реакция с предложението на ръководството на администрацията, одобрено от Общински съвет – Асеновград и събраните дарения, се построи и обзаведе отделението за пациенти, заразени с COVID-19.

За всичко, извършено в общината през последната година, може да се информирате на официалния й интернет сайт в раздел „НОВИНИ“: https://www.asenovgrad.bg/bg/novini

За кметът на Асеновград доктор Христо Грудев може да се гласува до 29.10.20 г., включително, в секцията „Голяма община“ на платформата: https://kmetnagodinata.bg/bg. Гласуването е анонимно, като се изисква единствено потвърждение чрез e-mail. Победителите ще бъдат обявени на официална церемония „Кмет на годината 2020 г.“. Тя ще се състои на 30.10.20 г. от 12:00 ч., в „София Тех Парк“, при строго спазване на въведените противоепидемични мерки. Церемонията ще бъде излъчена по БНТ1 в същия ден от 23:15 ч.

Вашият коментар