Пожарът над Югово и Наречен засега не застрашавал хората

Пожарът над селата Югово и Нареченски бани към момента не застрашава населените места в района. Няма място за паника или притеснение. Това докладва пред община Асеновград кметът на Нареченски бани Димитър Бакалски. Той самият е част от доброволците, които няколко дни подред се качват на 900 метра високо в планината, за да помогнат на огнеборците.

Бакалски информира, че на посещение в Нареченски бани е бил и главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН). Той се е запознал със ситуацията, като също е достигнал до мястото на пожара, а след наблюдението и връщането си обратно в населеното място е поздравил ръководството за отличната организация.

Припомняме, че кметът на Асеновград доктор Христо Грудев се срещна с Димитър Бакалски още преди няколко дни. Той се запозна в детайли с информацията за развитието на пожара и противопожарните действия. Доктор Грудев увери, че община Асеновград е в готовност да оказва помощ в случай на необходимост и ще се поддържа непрекъсната кореспонденция. Освен това, повече 30 доброволци от цялата страна, сред които и от Доброволно формирование „Асеневци“ се включват ежедневно в гасенето на пламъците. Във вчерашния ден, освен от Асеновград, са се включили и хора от Стара Загора, Хасково и Пазарджик. Групите от доброволци се състои от по петима души, като всяка от тях си има ръководител (водач), който да координира и контролира дейността им.