Чистят цяла нощ от снега пътищата в Асеновградско

Във всички планински райони през цялата нощ и към момента се извършва снегопочистване. Всички коли на снегопочистващата техника са на терен. Обработва се пътната мрежа в селата Орешец, Врата, Мостово, Добростан. Основните пътни артерии по населените места и града са проходими. Дебелината на снежната покривка е най-голяма в планинските райони: с. Лясково – до 50 сантиметра; Добростан и Орешец – около 60-70 сантиметра; Мостово и Врата – до 1 метър. По пътя за с. Добростан е имало закъсал автомобил през нощта, който е възпрепятствал снегопочистването. Към момента колата е изтеглена и разчистването на натрупалия сняг е възобновено.

На територията на Асеновград и селата – в равнинната част – не се налага почистване на улици. Няма бедстващи хора. През изминалата вечер е имало прекъсване на електричеството в с. Косово. Очаква се екипи на Областно пътно управление (ОПУ) – Пловдив да изчисти пътя, за да може служители на EVN да отстранят аварията.

Община Асеновград призовава шофьорите да бъдат внимателни и да карат със съобразена скорост, тъй като са възможни заледявания по пътищата. Препоръчва се, при възможност да се избягват пътуванията към гореспоменатите райони. Ако все пак се налага, е добре автомобилите да са оборудвани за зимни условия и да не напускат пътното платно, отклонявайки се по зимни горски пътища.