АКТУАЛНОБЪЛГАРИЯВОДЕЩИСПОРТ

Митко Илиев отново е футболист №1 на Пловдив в анкетата на „Темпо Нюз“ със спортните журналисти

За трета поредна година звездата на „Локомотив” (Пловдив) Димитър Илиев бе избран от спортните журналисти за „Футболист на годината“ на Пловдив за 2021 година. Това стана в традиционната анкета на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронното онлайн издание TempoNews.net.
За разлика от миналата година, този път 33-годишният национал спечели трудно приза, с много малка разлика. В оспорвана битка за първото място капитанът на „черно-белите“ събра 91 точки, само с 5 точки повече от национала на „Ботев“ Тодор Неделев, който остана втори в класацията с 86 точки.
Третото място заслужи нападателят на „Локомотив“ (Пловдив) Георги Минчев, събрал 26 точки.
На четвъртото място се нареди правещият силен сезон младежки национал на „Ботев“ Димитър Тонев, който събра 17 точки.
Любопитното е, че петото място в анкетата, с равен брой точки – по 12, заеха двама играчи – голмайсторът на “Марица” и на Втора лига – Мариян Тонев и бразилецът Маркиньос.
Въпреки трансфера си в Италия, бившият нападател на “Ботев” Атанас Илиев отново намери подобаващо място в традиционната класация на медиите за най-добрите футболисти на Пловдив, като се нареди на шестото място с 11 точки.
По-нататък в класацията са вратарят на „Ботев“ Георги Аргилашки със 7 точки, Па Конате – с 6 точки, Виктор Генев, Бисер Бонев и Илия Николов – с по 3 точки, Петър Витанов – с 2 точки, както и Тодор Тимонов, Николай Николаев, Веселин Марчев, Реда Рабей, Георги Лазаров, Илко Пиргов, Еманюел Току, Мартин Паскалев и Бирсент Карагарен – с по 1 точка.
51 спортни журналисти от 32 медии, както и представители от пресслужбите и на четирите пловдивски клуба – ФК „Ботев“, „Локомотив“, „Спартак“ и „Марица“, гласуваха тази година в петото поредно издание на анкетата „Футболист №1 на Пловдив“, като лично дадоха своя вот за призьорите.
В номинациите на спортните журналисти Митко Илиев бе поставен от 20 “пишещи братя” на първото място, а от 11 – на второто.
Неделев пък бе определен за №1 от 19 журналисти, а в 12 бланки той бе класиран втори.
Нека припомним, че Димитър Илиев, който изведе с капитанската лента „Локомотив“ (Пловдив) до вицешампионската титла през миналата 2021-ва година, наскоро удължи своя договор с родния си тим от „Лаута“. Футболист номер №1 на България за 2019 и 2020 год. подписа контракт до средата на 2024 година.
В анкетата на „Темпо Нюз“ имаха право да участват всички журналисти, пишещи и говорещи за спорт от пловдивските медии, както и кореспонденти или репортери на Пловдив за националните медии, като условието бе те в момента да са действащи журналисти.
На базата на предложенията и мненията на журналистите бе направена коректна класация и обявена призовата тройка, според вота на участвалите журналисти.
Анкетата за определяне на футболист №1 на Пловдив се проведе за пета поредна година, след като през 2017-та бе възродена от екипа на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронния сайт TempoNews.net.
В досегашните анкети на медията Тодор Неделев на два пъти спечели приза – през 2017 и 2018 година, а Митко Илиев – вече 3 пъти – през 2019-та, 2020-та и 2021-ва година.
Анкетата на „Темпо Нюз“ за Футболист №1 на Пловдив за 2021 година отново се проведе с активната подкрепа на световната марка за спортна екипировка и спортни аксесоари УЛШПОРТ и лично на Младен Стойчев – представител на компанията за България – Uhlsport Kempa Bulgaria – @uhlsportbg, който и други година е подкрепял нашата кампания. „Улшпорт“ е световен производител на всякакъв вид спортна екипировка и спортни аксесоари, популярни на всички континенти.
Представителството на Улшпорт в Пловдив – Uhlsport Kempa Bulgaria облича почти всички водещи отбори в България с екипите на тази световна марка.
За контакти и повече информация:
4023 Пловдив, хотел SPS офис 410,
бул. Освобождение 3
e-mail: stmladen@abv.bg
тел./факс : 032 680 497,
моб. тел : 0878 680 457