Асеновград отбеляза Деня на храбростта и българската армия, кметът с прочувствено обръщение

Асеновград отбеляза тържествено Деня на храбростта и българската армия – Гергьовден. Това е един от най-почитаните български празници.
Пред Народно читалище  „Родолюбие“ в града се проведе ритуал на Военно формирование 24490 по издигане на националното знаме под звуците на химна на България. На церемонията присъстваха кметът на Асеновград доктор Христо Грудев, заместник-кметът по хуманитарни дейности инженер Петър Петров, председателят на Общински съвет Драгомир Георгиев, общински съветници, архиерейският наместник отец Йордан Георгиев, военнослужещи и ръководството на 4-ти артилерийски полк, както и десетки асеновградчани и гости. След края на официалния ритуал последва празничен концерт на Фолклорен анасмбъл „Тракия”.

Кметът на Асеновград доктор Грудев отправи поздравителен адрес към всички свои съграждани по повод празника:

Уважаеми военнослужещи,

Скъпи съграждани,

В историческия и народен календар на България има светли дати и празници, които ни зареждат с ново национално самочувствие, нови духовни сили и прилив на патриотизъм. Такъв празник за нас, българите, е 6-ти май – Денят на храбростта. Ден, в който почитаме Свети Георги Победоносец – олицетворение на храбростта и покровител на силните и смелите. 6-ти май е празник на Българската армия, чийто исторически път е осеян с много бойна слава. Честит празник на всички празнуващи днес! Приемете моите пожелания за здраве, лично щастие, увереност и силна воля във всяко ново начинание! Нека Свети Георги ни закриля и ни вдъхва смелост и увереност!“, написа в страницата си във Facebook кметът Христо Грудев.