АКТУАЛНОСПОРТТЕЛЕГРАФ

Малките шампиони от ФК „Асеновец 2005“ подариха златната си купа на кмета на Асеновград, в знак на благодарност

Шампионите от ФК „Асеновец 2005“ – Асеновград (набор 2007 г./2008 г.) подариха купата си на кмета на града доктор Христо Грудев, в знак на благодарност за подкрепата и помощта, която им оказва. Футболистите са постигнали 22 победи. В резултатите си са записали само по една загуба и равенство. Голмайсторът на тима се е разписал с над 50 гола. Сред по–сериозните им опоненти са били отбори като „Марица“ – Пловдив, „Спартак“ – Кърджали и клубът на Смолян.

„Когато преди две години посетих стадион „Шипка“ и видях в какво състояние е ми стана доста тягостно. Веднага се заехме с постепенното реновиране на седалки, изграждане на трибуни и с каквото друго има възможност общината помага, за да може спортното съоръжение да придобие вид, който асеновградчани заслужават. Убеден съм, че с или без успехи, винаги получавате подкрепа от своите родители, учители и най-вече от треньора. Благодаря за това, че ни удостоихте с този подарък. Сигурен съм, че Асеновград се гордее с израстването на клуба. За да успеете да се задържите „на върха“ обаче са необходими упоритост и желание. Изисква се спортна дисциплина. Аз, като кмет на община Асеновград, Ви уверявам, че общинското ръководство ще направи всичко възможно стадион „Шипка“ да бъде приятно място за посещаване от Вашите родители и приятели, които да Ви подкрепят от трибуните по време на домакинските мачове.

„Много постигнахме за една година. Всички деца са много дисциплинирани и редовни в тренировките. Упорити и отдадени на футбола“, каза на свой ред в заключение треньорът Костадин Пейчев, който официално връчи купата на доктор Грудев.

Видео от събитието може да гледате – ТУК – и да се абонирате за YouTube канала на община Асеновград, за да следите актуалните събития.