АКТУАЛНОПРЕСЦЕНТЪРПРЕСЦЕНТЪРРЕГИОНИ

В Асеновград обявиха конкурс за Световния ден на доброволеца, очакват се номинациите

Община Асеновград и Градска библиотека ”Паисий Хилендарски” обявяват конкурс за инициатива, реализирана с помощта на доброволци в Община Асеновград за 2022 г, по повод Световния ден на доброволеца – 5 декември.

В конкурса са поканени да участват всички организации и групи на територията на Община Асеновград, които са реализирали инициатива с помощта на доброволци през 2022 година без значение на цел и начин на организация, източници на финансиране, брой и възраст на доброволците.

Номинираната инициатива трябва:

1. Да е извършена от местни организации и лица или от външни лица или организации, но насочена към местната общност.

2. Да е реализирана в периода декември 2021г. – декември 2022 г.

Целта на конкурса е да бъдат популяризирани доброволческите инициативи в Община Асеновград, както и да се стимулира инициирането и реализирането на доброволчеството.

Критерии за оценка

Представените инициативи ще бъдат оценени според значението им за хората в общността и броя на участниците.

Награди

Най-значимите инициативи ще бъдат определени от жури и ще получат приз „Донка Пашкова”– на името на първата щатна библиотекарка в Асеновград, посветила голяма част от живота и дейността си на общността. Всички номинирани инициативи ще получат грамоти за номинация.

Инициативи могат да бъдат номинирани от организации и отделни лица, като за целта попълнят формуляр. Формуляр може да изтеглите от ТУК .

Очакваме номинации до 2 декември 2021 г. на e-mail: gbph.asenovgrad@gmail.com

Резултатите ще бъдат обявени на 7 декември, а наградите и номинациите ще бъдат връчени индивидуално в Градска библиотека „П. Хилендарски” – Асеновград, по повод 5 декември – Световен ден на доброволеца. Всички инициативи ще бъдат включени в презентация и представени он-лайн в социалните медии.

Всяка инициатива заслужава своето признание и популяризиране !

За повече информация – тел. 0876840829, e-mail: gbph@abv.bg

Включи се! Номинирай инициатива!