АКТУАЛНОБЪЛГАРИЯВОДЕЩИРЕГИОНИ

Анелия Кирова решава проблеми на трудноподвижни възрастни хора в „Тракия“, черпи с торта 96-годишната баба Ваня

Кандидатът на БСП за кмет на най-големия пловдивския район „Тракия“ – Анелия Кирова, се срещна с трудноподвижни възрастни хора. Те споделиха някои наболели проблеми в квартала и помолиха за съдействие.
На срещата пред блок 141, микрорайон „А-4 /“Хан Крум“/ с избирателите ветерани дойде и 96-годишната социалистка – баба Иванка Димитрова, която е членувала в БКП от далечната 1949 година и продължава и досега да поддържа и да членува в БСП, както и кандидатите за общински съветниците – Румен Мутреников и Ердуан Файтин.
Баба Ваня бе уважена с хубава сметанова торта, която тя лично раздаде на присъстващите.

„Беше вълнуваща среща, особено с баба Иванка, която заедно със свои съседки сподели проблемите, които ги тревожат и разчитат скоро да бъдат решени. Живущите имат нужда от беседка пред 141 блок, където да могат да се събират, сподели Анелия Кирова. – „От срещата стана ясно, че пред блока, в който живеят, имат една голяма върба, която е опасна за живущите там. Не знам защо този проблем не е решен досега от районната администрация. Дървото всеки момент може да падне и има спешна нужда от отрязване. Оказа се, че от ОП „Паркове и градини“ им отговорили, че нямат техника, въпреки, че имат разрешение от общината“, каза още тя.

Анелия Кирова предложи на трудноподвижните възрастни хора от район „Тракия“ да ги подаде за гласуване в подвижна мобилна секция.
Повечето от тях обаче отказали, като споделили, че искат да отидат лично да гласуват в избирателните си секции в съседните училища.