АКТУАЛНОБЪЛГАРИЯВОДЕЩИРЕГИОНИ

Любопитен кулинарен фест, в подкрепа на кандидатките на БСП за районни кметове, зарадва пловдивчани

Политическа кулинария забъркаха кандидатките за районни кметове и общински съветнички от листата на БСП за България пред Виенския павилион на градската градина в Пловдив. Любопитният своеобразен кулинарен фест бе организиран от Обединението на жените -социалистки в Пловдив, в подкрепа на кандидатките за районни кметове на район „Централен“ Минка Сърнешка и на район „Тракия“ Анелия Кирова, както и кандидатките за общински съветнички от коалицията. Това съобщи националният електронен всекидневник „Експрес Нюз“.
На специални маси бяха наредена вкусни ястия, приготвени от жените социалистки от всички райони на града. Ястията нямаха надписи, за да може безпристрастно да бъдат оценени тези вкусни творения. Участието в конкурса не бе обвързано с членство в БСП и в него можеше да участва всеки, който пожелае.

Журито бе председателствано от кандидата за кмет на Пловдив – арх. Костадин Палазов, а в него влязоха водачът на листата Калин Милчев, кандидатът за кмет на район „Западен“ Наум Китанов и Янко Радев – кандидат за общински съветник. Журито много се затрудни да присъди победители и номинира на първо място бисквитки с логото на БСП, а второто място получиха всички, които бяха изработили невероятните вкусотии. Трето място журито присъди на атрактивните люти чушки, които са за нашите опоненти, каза арх. Палазов.

„Това бе истински кулинарен фестивал, едно любопитно състезание наречено „Политическа кулинария“. Политическа, защото ястията бяха забъркани с най-важните „съставки“ за един по-добър управленски мандат, какъвто „БСП за България“ предлага, и кулинария, защото съставките символизират най-важните категории морални ценности, желани от пловдивчани за един кмет на града, кметове на райони и общински съветници, обясни Анелия Кирова – кандидат за кмет на район „Тракия“ – Ние винаги сме предпочитали контакта с хората „очи в очи“, няма какво да крием, няма от какво да се срамуваме.
Кандидатът за кмет на район „Централен“, Минка Сърнешка пък лично, забърка символичните съставки за добро управление на града и района: Честност, Отговорност, Прозрачност, Инициативност, Озеленяване, Ефективен контрол на транспортните услуги, Любов и грижа за хората.
Политическата кулинария завърши с масова дегустация, много емоции е настроение и увереност в победата на предстоящия вот.