Община Асеновград изгражда нови трибуни на стадион „Шипка“, възстановява и „Трите пейки“

Община Асеновград стартира изграждане на още нови трибуни на стадион „Шипка“ в града. Възстановено и обновено ще бъде така нареченото място „Трите пейки“. За целта, първо, започна разчистване, кастрене на клони и изкореняване на дънери на дървета, саморасли през годините там. На 70 метра от съществуващата ограда ще се ремонтира конструкцията и ще се монтира нова мрежа. В останалите 50 метра ще бъде изградено изцяло ново ограждение. Не на последно място е предвидено и създаването на бетонови трибуни на три нива.

Познатото сред местните място, като „Трите пейки“, на стадион „Шипка“ в Асеновград носи това име заради някогашния си вид. Трибуната там се е състояла от три реда седящи места за публиката. „Трите пейки“ обаче основно са се ползвали от най-запалените поддръжници на ФК „Асеновец“. По време на домакински мачове, в подкрепа на любимия им отбор феновете огласяха целия град с възгласите си.

Припомняме, че в рамките на изминалите почти две години състоянието на стадион „Шипка“ в Асеновград бе подобрено. Обновен е обликът му, което привлича все повече хора да го посещават. Първоначално бе изградена изцяло нова трибуна за феновете на домакина ФК „Асеновец“, на която бяха поставени 520 седалки. При втория етап бяха обособени още 330 седящи места за зрителите на гостуващия отбор. Така, общият капацитет стана 850 седалки. Те са разположени на обща площ от 1200 квадратни метра. Допълнително се осъществява ежедневна поддръжка и бяха направени други подобрения така, че спортистите и спортуващите в Асеновград да посещават с удоволствие спортния обект. Общинското ръководство на града призовава жителите и гостите да опазват чисто и здраво имуществото на стадиона, за да може то да се ползва дълго време и да бъде безопасно за хора от всички възрасти.