„Гласът на България” идва за 3 март в  Асеновград, готвят богата програма за националния празник

Победителката в най-популярното музикалното предаване „Гласът на България” – Петя Панева пристига на 3 март в  Асеновград, за да се включи в програмата за националния празник на България.
Община Асеновград отново е подготвила богата тържествена програма за честването на националния ни празник 3-ти март. Така асеновградчани ще отбележат 144 години свобода. Точно в 11:00 часа в двора на храм „Свети Димитър” в града ще започне честването на Освобождението на България. 
Половин час по-късно, от 11:30 часа пред Народно читалище „Родолюбие” ще се проведе военен ритуал по издигане на националния флаг, а слово пред съгражданите си ще изнесе кметът на общината д-р Христо Грудев.

Програмата ще продължи с празничен спектакъл „Живи корени”. В концерта, със свои изпълнения ще се включат танцьорите от Професионална формация „Етноритъм” и народната певица Петя Панева – победител в музикалното предаване „Гласът на България”.
По повод годишнината от освобождението на страната ни от турско робство, музейните сгради на Асеновград ще бъдат с вход свободен. В Деня на отворените врати там посетителите могат да си припомнят миналото ни и да разгледат експозиции с различна тематика.