АКТУАЛНОВОДЕЩИРЕГИОНИ

Вдигат нова детска градина в Асеновград за над 130 деца

Нова модерна детска градина ще бъде построена в Асеновград, научи сайтът на асеновградчани Асеновград ДНЕС. За целта общината получи финансиране в размер на 3 000 000 лева.

Детската градина ще бъде построена на улица „Отец Паисий“. Средствата са от държавния бюджет по Програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища“ (2020 г. – 2022 г.).

Броят новооткрити групи в заведението, след реализирането на проекта, ще бъде шест. В тях ще могат да бъдат приети над 130 деца. В новата детска градина ще бъдат обособени кухненски блок, спално помещение, физкултурен салон, закрит басейн, дворно пространство със съответните площадки, кътове за игра и други.

„За огромно съжаление, докато се движат законовите процедури по проектиране и избор на изпълнител стойността на строителните материали и дейности се повиши доста. Опасяваме се, че тези 3 000 000 лева в момента са недостатъчни за цялото изграждане и обзавеждане на детската градина. Поради тази причина се налага да търсим допълнително финансиране“, обясни кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев.