Зрелищна заря, Графа, цветно настроение и много емоции оцветиха празника на Асеновград

Асеновград отпразнува своя празник с много музика, настроение и десетки инициативи, които се радваха на засилен интерес, от страна на жители и гости на града. След двугодишно прекъсване и скромен брой събития в големи празнични дни, тази година Майски културни празници бяха отбелязани с богата програма. Стотици асеновградчани и гости на града посетиха различните събития, които „обагриха“ Асеновград в емоции и цветна празничност.

Мероприятията стартираха още в началото на май. Благотворителни изложби, премиери на интригуващи книги, изложби на местни и гостуващи художници, автокино, инициативи за малки и големи и много други мероприятия. Анимационни герои и фокусници веселиха децата, концерти и спектакли на фолклорни, поп, естрадни и детски изпълнители пък грабнаха вниманието на тийнейджърите и на по-възрастните жители на общината. Празничната програма предостави възможност на местни и гостуващи таланти да се изявят. Предложи забавления за хора от всички възрастови групи. Точно на празника на града кметът доктор Христо Грудев се обърна с вълнуващо послание към асеновградчани. „Скъпи съграждани, отново е краят на май и ние сме заедно, за да отбележим деня на Асеновград. Отминалите празници ни заредиха с емоции, а природата наоколо в своя разцвет ни изпълва с повече оптимизъм. От сърце пожелавам ние, които живеем и работим в това красиво кътче от България, да бъдем здрави. Да вярваме в доброто! Да пазим свято традициите си! Да бъдем все така толерантни помежду си! Да подкрепяме младите, да се грижим за хората в неравностойно положение, да развиваме талантите на нашия град. Всеки нов ден да бъде осветен от чистотата на духовните ни ценности! Честит празник!“, каза пред присъстващите Грудев.

Кулминацията на празничния ден бе изминалия уикенд, когато асеновградчани се забавляваха с концертите на Веселин Маринов и Владимир Ампов – Графа. Минути преди изпълнителят да излезе на сцената ДФ „Косара“ раздвижи публиката. Малко по-рано през деня се проведе и официалната церемония по връчване на званието „Почетен гражданин“. Тя се състоя в Старинно училище „Свети Георги“. Там кметът Христо Грудев поздрави избрания за почетен гражданин Христо Христозов и му връчи специален плакет от името на община Асеновград. Финалът на празника бе поставен, както повелява традицията, с впечатляваща заря. Разноцветните фойерверки озариха небето над Асеновград. Местни жители и гости на града изразиха възхищението си от цялата програма на Майски културни празници 2022 г. и благодариха за предоставената възможност, след две години на ограничения, всички отново да се забавляваме заедно. Зарята може да гледате ТУК и да се абонирате за YouTube канала на община Асеновград, за да бъдете в крак с най-новите събития: https://www.youtube.com/channel/UCpBoChgGNVlsbYHlBXGLVeQ