Отпадат таксите за детските градини и ясли в Асеновград

Напълно безплатни стават детски ясли, детски градини, специализирани институции за предоставяне на социални услуги и други общински социални услуги. А именно: без такса вече е ползването на детски градини (за целодневно, полудневно или почасово посещение, за един присъствен ден).

Това касае всички деца, жители на община Асеновград. Ползването на детска млечна кухня на ден остава 1 лев.

Дневната такса за храненето на децата в задължителното предучилищно образование за периода от 1-ви септември до 31-ви май е без такса. За ползване на храна на диабетично болни лица също ще се заплаща по 1 лев на ден.

Промени има и при входните такси за Градския плувен комплекс. За посетители до 14–годишна възраст – 4 лева на ден. Месечна карта за посетители до 14–годишна възраст – 50 лева.

За посетители над 14 г. – 5 лева на ден. Месечна карта за посетители над 14 г. – 60 лева. За състезатели до 18-годишна възраст, картотекирани и състезаващи се в спортни клубове, чиято дейност се осъществява на територията на община Асеновград, един час преди и един час след работното време с предварителна заявка до общината и задължително присъствие на треньор – 10 лева на месец.

За членове на спортни клубове и граждани, които искат да ползват басейна един час преди и един час след работното време, таксата на месечната карта е 50 лева. За обучение по плуване с предварителна заявка и задължително в присъствието на обучител за 10 дни – 10 лева, за месец – 20 лева.