АКЦЕНТИБЪЛГАРИЯВОДЕЩИРЕГИОНИ

Асеновградско училище с призив: Вместо цветя, да дарим за пострадалите карловски села

Асеновградското основно училище „Отец Паисий“ организира кампания под мотото „Цветя не взимай ти, а добро направи“.
Ръководството на учебното заведение призовава своите възпитаници и техните родители да спестят парите, определени за букет за любимия учител. Вместо цветя, на първия учебен ден, всеки който желае и има възможност, може да дари средства за подпомагане на пострадалите от пороите села в община Карлово.

Във фоайето на училището вече има поставена кутия за дарения. Със събраните средства ще бъдат закупени необходими продукти и материали, които ще бъдат транспортирани до кметствата на селата. Това ще стане с помощта на Центъра за местни инициативи и развитие в Асеновград.
Още тази събота група доброволци се ангажира да транспортира първия транш с помощи, които асеновградчани успяха да съберат.
Пунктът е разположен в лекционната зала на градската библиотека. Дарени са продукти с консерви, пакетирана дълготрайна храна, минерална вода, одеяла и препарати за хората от карловско.

В благотворителността има желание да се включи и ОУ „Христо Ботев“.

Първият транш с помощи ще замине за селата в събота /10 септември/ сутринта. Всеки желаещ да помогне, било в организацията по товаренето (оттук) и разтоварването (там на място) на провизиите или, ако желае да се включи със собствен транспорт и/или с физически труд по разчистването на къщите на пострадалите, може да се присъедини към хората от Асеновград, които ще отидат в събот
След транспортирането на първия транш от даренията, кампанията ще продължи докато има необходимост. Очакваме ви!
Часът на тръгване в събота и в кои точно населени места ще се отива ще съобщим скоро!