АКТУАЛНОВОДЕЩИПРОЕКТИРЕГИОНИ

Бързо напредва строежът на новата детска градина в Асеновград

Изграждането на новата детска градина в Асеновград тече по план. Към момента се извършват изкопните работи. Кметът на града д-р Христо Грудев направи оглед на мястото на строежа,който видимо напредва бързо. Припомняме, че в новата съвременна и модерна сграда ще могат да се отглеждат 128 деца в 6 групи.

Детската градина ще има собствен кухненски блок и закрит басейн, физкултурен салон, дворно пространство със съответните площадки за игра, ограда и цялостно обзавеждане и оборудване за всички помещения, свързани с възпитанието и обучението на малчуганите.

Финансирането е държавно. Парите бяха отпуснати в началото на настоящия управленски кметски мандат (2019 г. – 2023 г.) и са в размер на 3 000 000 лв. „Докато преминем през всички законови процедури и се стигне до реалната работа на терен, стойността на строителството се повиши. На всички е ясно, че строителните материали вече не са на цени, на които бяха преди 2 години. Сега се налага да търсим начини за допълнително финансиране, за да можем да завършим проекта, както е планиран“, коментира темата кметът Грудев.