АКТУАЛНОБИЗНЕСБЪЛГАРИЯРЕГИОНИ

Мега инвестиция в Асеновград: Правят завод за ски с над 100 работни места

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев присъства на връчването на сертификат клас А, издаден по реда на Закона за насърчаване на инвестициите, на компанията „Амер Спортс България“ ЕООД. Фирмата е един от най-големите производители на ски оборудване в света и е част от „Тракия икономическа зона“. Сертификатът беше връчен от служебния министър на иновациите и растежа Александър Пулев.
Фирмата е с утвърдени традиции – съществува повече от 70 години, разполагайки с различни по вид и характер производства по целия свят. Компанията започва да се съсредоточава върху индустрията със спортни стоки през 80-те години на миналия век, като придобива някои от водещите световни марки и се специализира в производството на оборудване и аксесоари за спортистите.

„Общината ни е с население малко над 70 000 души. Имаме доста учебни заведения, които подготвят кадри в различни професионални сфери. Изградена е и инфраструктура до места и пространства, в които може да се развива бизнес и да се реализират големи инвестиции, както тази, чието начало отбелязваме днес. Щастлив съм, че точно Асеновград ще бъде част от инвестиционната политика на „Амер Спортс България“. Фирмата е с доказан авторитет и ще допринесе за повишаване икономическото развитие на нашата община. Фактът, че ще бъдат разкрити над 100 нови работни места ме радва изключително много. Чрез осигуряване на препитание за десетки семейства от община Асеновград ще допринесе за по-лесното справяне с настъпилата криза. Освен това, ще се осигури и възможност за професионално развитие и реализация на млади хора, търсещи работа. Инвестицията в нашия регион ще допринесе за повишаване стандарта на живот тук. Мога да кажа, че общината работи отлично съвместно както с бизнеса, така и с държавата“, посочи пред медии кметът на града д-р Грудев. Той допълни, че богатата бизнес история доказва опитност и недвусмислено показва, че идването на марката в Асеновград ще бъде една от най-големите възможности пред местното население.