АКТУАЛНОРЕГИОНИ

Д-р Христо Грудев спечели балотажа, отново ще е кмет на Асеновград!

Асеновград има избран кмет и това отново е д-р Христо Грудев от ГЕРБ! Докторът спечели убедително пред опонента си – кандидатът на БСП – Петко Чирпанлиев, и беше преизбран на балотажа. Така Грудев запазва поста си и получава втори пореден мандат като кмет на община Асеновград. Това сочат данните от полунощ, след преброяването на голяма част от бюлетините, на фона на рекордно ниска избирателна активност.
По данни от Общинската избирателна комисия към 22, 15 часа Грудев имаше 1359 гласа, а Чирпанлиев – 969. Това обаче бяха резултати от малко над 42 на сто обработени протоколи.
След обобщение на следващите протоколи, към полунощ Грудев вече бе увеличил чувствително своята преднина пред Петко Чирпанлиев.
След обявяване на окончателните резултати стана ясно, че близо 8900 асеновградчани са гласували за д-р Христо Грудев, което означава, че той получава 51.87% от вота на избирателите. Тази подкрепа се оказа достатъчна, за да стане Грудев кмет на общината за втори пореден мандат и общо за трети.
Опонентът му на балотажа – Петко Чирпанлиев, получи близо 1000 гласа по-малко от кандидата. За Чирпанлиев са гласували почти 7900 души или 46% от упражнилите правото си на глас.
Нека припомним, че на първия тур миналата неделя, за Грудев гласуваха 6905-ма асеновградчани, а за Чирпанлиев – 4662-ма.
Изборният ден в общината завърши с около 33% избирателна активност. Гласувалите са малко над 17 000 души от имащите право на глас над 52 000 човека.
„Благодарим на всички Вас, граждани на община Асеновград – здраво стъпили на това наше, родно парче земя, здравомислещи и обединени.
Благодарим на всички, които не се поддадоха на внушенията, гласувахте и ни подкрепихте.
Благодарим Ви за доверието, за куража, за силата да се противопоставим и защитим развитието на общината – нейните резултати и всичко, което я превърна в община-пример за много български общини“, заявиха от щаба на д-р Грудев, след убедителната победа.
Д-р Грудев скромно заяви, че вече е бил кмет, знае какво е да носиш отговорността и е готов да продължи работата и всички започнати проекти, които са в интерес на общината и нейните граждани, за да има един по-хубав живот за всички жители на общината.