АКЦЕНТИБЪЛГАРИЯВОДЕЩИ

150 знамена безплатно за асеновградчани на празника на града, Общината е подготвила богата програма

Асеновград празнува своя празник на града на 26-ти май. Общинската администрация отново ще раздаде безплатно 150 бр. знамена, по идея на кмета на града д-р Христо Грудев. Няколко поредни години, на всеки национален или по-значим празник, общината осигурява български трибагреници за гражданите, като всеки ще може да получи по 1 бр. На Празника на Асеновград (26.05.24 г., неделя) раздаването на знамена ще започне в 10:30 ч., а мястото е обичайното – пред служебния вход на общинската администрация. Община Асеновград създаде традицията преди няколко години.
От края на 2019 г. до 06.05.24 г., включително, са раздадени безплатно приблизително 3000 бр. знамена. Целта на инициативата е цялата община да се обагри в цветовете на националния трикольор на страната. Призовават се хората да поставят знамената на тераса или в двор – на открито пространство – така, че да се вижда от преминаващите.

Общината е подготвила богата програма. Припомняме Ви пълната програма за празничния ден:
– 09:00 ч., Църквата „Св. Николай – Чудотворец“: Празнична света литургия за благоденствие на Асеновград.
– 10:00 ч., Сцената в Градския парк: Събор на ножарите и ковачите и Панаир на занаятите с щандове на села от общината и на училища.
– 10:30 ч., Паметника на цар Иван Асен II: Поднасяне на цветя пред паметника на цар Иван Асен II.
– 10:45 ч., Сцената на площада: Церемония по издигане на националното знаме, празнично слово на кмета на община Асеновград д-р Христо Грудев и официално удостояване на граждани с почетни звания на община Асеновград.
– 11:00 ч., Сцената на площада: „Българските ритми – послание за вечност“ – празничен концерт за Деня на Асеновград, с участието на ПФА „Станимака“ – Асеновград и ПФА „Седенчица“ – Пловдив.
– 11:00 ч. – 12:00 ч., Площада: Изложба-базар на кулинарни изделия, приготвени от ПГ по ХВТ „Св. Димитрий Солунски.
– от 10:00 ч. до 17:00 ч., Паркингът покрай велоалеята до НЧ „Родолюбие“: Изложение на американски автомобили, организирано от „AMERIKAN CARS AND COFFEE PLOVDIV“.
– 11:00 ч. до 18:00 ч., Галерия „Стайн“: Изложба живопис „Избрани картини за празник“, представена от Галерия „Стайн“.
– 12:00 ч., Сцената в Градския парк: Свири Представителният духов оркестър на Военновъздушните сили – Пловдив.
– 12:30 ч., Сцената в Градския парк: Концерт на група „МЕЛОМАНИЯ“.
– 13:30 ч., Сцената в Градския парк: Да аплодираме талантите на Асеновград, наградени в конкурси, фестивали, състезания и олимпиади в областта на изкуствата и науката.
– 14:30 ч., Сцената в Градския парк: Поздрав на местни творчески състави.
– 17:00 ч., Сцената в Градския парк: Концерт на Музейна музикална школа, с ръководител Веси Пашалиева.
– 17:30 ч. Пред чешмата на Каварджията: „Спомени и песни до старата чешма“ – концерт–спектакъл на Вокална формация за стари градски песни „АБЕЛ“ при НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски“ и „Театрална работилница за мечти“.
– 19:00 ч., Сцената на площада: Поздрав от Денс формация „КОСАРА“.
– 19:30 ч., Сцената на площада: Концерт на ОРЛИН ГОРАНОВ и КРИСТИНА ДИМИТРОВА.
– 20:30 ч., Сцената на площада: Празнично хоро с народната певица РУМЯНА ПОПОВА.
– 21:45 ч., Сцената на площада: Празнични илюминации.