АКТУАЛНОБЪЛГАРИЯВОДЕЩИ

Община Асеновград подарява богата програма за Деня на детето, естрадната прима Петя Буюклиева идва за празничен концерт

Община Асеновград ще зарадва най-малките жители с богата празнична програма по повод 1-ви юни – Международният ден на детето. Предвидени са концерти, спорт, образователни програми, забавления и игри през целия ден. А в неделя, на 2-ри юни, ще бъде почетена паметта на великия български революционер Христо Ботев.
Голям празничен концерт ще изнесе естрадната прима Петя Буюклиева, която идва Асеновград, специално за повода.
Специални гости на феерията от „Слънчеви Песнички“ ще бъдат талантливите танцьори от Денс формация „Косара“. Известната изпълнителка ще представи новия си музикален проект. Концерт-спектакълът „Слънчеви песнички“ е подготвен от Петя Буюклиева и екипа й специално за детска аудитория – за деца от 4 г. до 12 г.
Песните са по музика на обичания детски композитор Доно Цветков, известен с песните си „Ало, ало, слънчице“ и „Роклята на мама“. Стиховете са на детската писателка Райна Пенева. В ролята на Феята на слънчевите песнички ще видим Петя Буюклиева.
Приказен вълшебник ще ни отведе в Слънчевото царство и малки и големи заедно ще пеем и танцуваме като деца.
Спектакълът ще се проведе на тази вечер 31.05.24 г. (петък) от 18:00 ч. на сцената на площада в града. При неблагоприятни метеорологични условия, събитието ще бъде преместено в Културния център в НЧ „Родолюбие“ – Асеновград.
Входът за концерта ще е напълно безплатен за зрителите.
Петя Буюклиева пък пристига направо в родния си град, след дълго пътуване зад граница. Междувременно, песента й „Мой, Асеновград“ спечели I място в престижна класация. Изпълнението на Буюклиева се състезаваше в Конкурс за песни и клипове за български градове, журиран от големи родни звезди – певци, поети, журналисти и музикални критици. „Мой, Асеновград“ е по музика на доайена на българския шлагер Тончо Русев, текст на акад. Михаил Белчев и аранжимент на „ФСБ“. Сред номинациите бяха песни, изпълнени от Орлин Горанов, Дует „Ритон“, Силвия Кацарова и още много други големи имена.

Ето и цялата програма за предстоящия уикенд в Асеновград:

31.05.24 г. (петък):
– 18:00 ч., НЧ „Родолюбие“: Концерт-спектакъл „Слънчеви песнички“ – музикален проект за деца на Петя Буюклиева.

01.06.24 г. (събота):
– 10:00 ч., Сцената в Градския парк: Празнична програма на община Асеновград с участието на: ДГ „Асенова крепост“; ДГ „Надежда“; “Tifo Dance Hub”; НЧ „Родолюбие“; НЧ „Св. преп. Паисий Хилендарски“; Музейна музикална школа.
– 10:00 ч., До паметника на цар Иван Асен II в Градския парк: Йога практика за малки и пораснали деца с Милена от Йога клуб „Ин и Ян“ (желателно е участниците да си носят постелки).
– 16:00 ч., Градската библиотека: „Любопитни факти за Космоса“ – програма „Образователен планетариум“.
– 17:00 ч., Градската библиотека: „Талантите на Асеновград“ – Традиционен празничен концерт на ученици от класа на музикалния педагог Кети Стоянова.
– 19:00 ч., Сцената на площада: Празничен концерт на Денс клуб „Косара“.

02.06.24 г. (неделя):
– 11:30 ч., Паметникът на Христо Ботев: Община Асеновград ще отбележи 148 години от гибелта на великия български поет и революционер Христо Ботев. Ще се проведе митинг-поклонение и ще бъдат поднесени венци и цветя, в знак на признателност. В 12:00 ч. ще бъдат задействани сирените в памет на Ботев и падналите за свободата и независимостта на България герои. Системите за ранно предупреждение и оповестяване на населението ще излъчат акустичен сигнал в продължение на 2 минути.